Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 december 2023 | 22:01

Regissören har stora planer för “Zelda”-filmen - inspireras av Studio Ghibli

Wes Ball avslöjar att han inspireras av Hayao Miyazaki när han ska regissera “The Legend of Zelda”-filmen.
“The Legend of Zelda” ska bli film och det är Wes Ball som får äran att sitta i registolen. För första gången har han uttalat sig om den kommande filmen, och det verkar som att Zelda är väldigt nära hans hjärta, säger han till Entertainment Weekly:
 
- Det här grymma fantasy-äventyret är inte som “Sagan om ringen”, det är sin egen grej. Jag har alltid sagt att jag skulle älska att se en live-action Miyazaki-film. Den här nyfikenheten och oförutsägbara som han tillför saker och ting, jag skulle älska att se något sådant.
 
Till skillnad från “Super Mario Bros. Filmen” kommer “The Legend of Zelda” att vara en spelfilm - och det kommer bli något helt utöver det vanliga:
 
- Det kommer att bli häftigt! Hela mitt liv har lett fram till det här ögonblicket. Jag växte upp med Zelda och det är den viktigaste serien, tycker jag, det är ett outnyttjat varumärke, om man säger så. Så vi arbetar verkligen hårt för att göra något. Vi försöker inte bara göra det för att vi kan. Vi vill göra något riktigt speciellt, fortsätter Ball.
 
Vilka skådisar som kommer att synas i rollistan är i dagsläget okänt. Men för några veckor sedan försökte vi på MovieZine att luska ut vilka som hade fungerat bäst som Link, Ganondorf och gänget när “The Legend of Zelda” blir film.
 
Vilka skådisar hade du velat se i “Zelda”-filmen?
| 5 december 2023 22:01 |