Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 november 2023 | 02:41

Nintendo gör långfilm av “The Legend of Zelda”

Live-action-filmen kommer att produceras av Shigeru Miyamoto och Avi Arad och regisseras av Wes Ball.
Spelföretaget Nintendo meddelar nu att de kommer göra en live-action långfilm baserad på tv-spelet “The Legend of Zelda”.
 
“Jag har jobbat på live-action-filmen baserad på The Legend of Zelda i många år nu tillsammans med Avi Arad-san”, skriver Zelda-skaparen Shigeru Miyamoto via X. 
 
Filmen kommer att produceras av Miyamoto själv tillsammans med Avi Arad, varav den senare producerat flera storfilmer som “Iron Man” och majoriteten av “Spider-Man”-filmerna. Filmens regi kommer att hanteras av Wes Ball som tidigare är mest känd för att regisserat de tre “Maze Runner”-filmerna. Enligt Deadline skrivs filmens manus av Derek Connolly ("Kong: Skull Island", "Jurassic World: Fallen Kingdom").
 
“The Legend of Zelda” kommer att produceras av Nintendo och Arad Productions Inc och finansieras av Nintendo och Sony Pictures Entertainment. Över 50 procent av filmen kommer att finansieras av Nintendo själva. Distributionen till biograferna kommer att hanteras av Sony Pictures.
 
Tidigare i år släppte Nintendo även “Super Mario Bros. Filmen” som företaget producerade tillsammans med Universal Pictures och Illumination. Den animerade filmen var en enorm succé som även drog upp försäljningen av Nintendos Super Mario-spel.
| 8 november 2023 02:41 |