Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 december 2018 | 08:45

Stora planer för Transformers efter "Bumblebee"

Ännu en stor "Transformers"-film planeras, och Optimus Prime kan få en spinoff.
Kriget mellan Autobots och Decepticons fortsätter i julens ”Bumblebee”. Men den här gången får rymdrobotarna stå åt sidan för en betydligt mer småskalig och charmig familjefilm, som snarare liknar ”E.T.” än en ”Transformers”-film.

Den fristående prequeln till Michael Bays bombastiska blockbusters är tänkt att sparka igång en serie nya spinoff-titlar. Och enligt producenten Lorenzo di Bonaventura kan populära karaktären Optimus Prime stå på tur:

- Vi hoppas det. Optimus Prime är knepig, eftersom han är så vis och smart, det gör det svårt att hitta en emotionell historia kring honom.

Därmed sagt är det inte helt slut med ”Transformers”. Fler stora actionrullar i samma franchise planeras, och det pratas om ”en annorlunda ton”, men producenten vill inte kalla nästa del för en reboot:

- Jag hatar ordet ”reboot”, för jag är aldrig säker på vad det betyder. Vi ska göra en till stor ”Transformers”-film. Den kommer vara annorlunda mot de tidigare (…) Allt handlar om att utveckla fansens upplevelse, och bjuda på något nytt. Något de inte har sett förut.

- Jag tror vi har lärt oss något tack vare den här filmen (”Bumblebee”) om vilken ton vår nästa stora ”Transformers”-film kan ha. Det finns mer frihet i vad vi kan göra, säger di Bonaventura till Cinepop.
 
 
”Bumblebee” går upp på bio den 25 december.
| 21 december 2018 08:45 |