Film

Skribent

MovieZine

1 augusti 2015 | 15:00

Stor guide till sommarens utomhusbio

Här är alla ställen där du kan se film under bar himmel i augusti!
En av sensommarkvällarnas absoluta höjdpunkter är att samla ihop vänner och gå på utomhusbio. I augusti poppar de upp på många håll i landet. Förutom populära Sommarbio i Stockholm kommer det smällas upp dukar i Göteborg, Malmö, Örebro och flera andra städer, med såväl klassiker som förhandsvisningar under bar himmel. Det är gratis, och - om vädret tillåter - garanterat supermysigt!Järva filmfestival 1-7 augusti

Sju kvällar i rad öppnar Tensta upp för filmvisningar för barnfamiljer, ungdomar och vuxna. Filmerna är bland annat Disneysuccén ”Frost” och dokumentären ”Rize”. 

Malmö 1 augusti

”Optimisterna”, en dokumentärfilm om ett ovanligt volleybollag från Norge, visas på Lindängens amfiteater. 

Malmö 2 augusti

I Folkets park visas Studio Ghiblis senaste animerade historia, ”Sagan om prinsessan Kaguya”. 

Norrköping 2 augusti

Flimmers populära utomhusvisningar har varit igång i Norrköping sedan juli. Ikväll blir det action med ”The Hunger Games: Mockingjay - Part 1”. 

Marstrand 5 augusti

Semesterfavoriten Marstrand laddar projektorn med en av tidernas mest älskade romantiska klassiker: ”Casablanca” med Bergman och Bogart. Göteborg 6 augusti

Bio Capitol bjuder in till två filmvisningar samma dag. För de yngre visas årets mysiga familjefilm ”Paddington”, för de äldre blir det heistkomedi med Will Smith i ”Focus”. Dessutom kortfilmspremiärer. 

Norrköping 6 augusti

Flimmer presenterar Christopher Nolans sci-fi-blockbuster ”Interstellar”.

Lidköping 7-8 augusti

Kulturbruket bjuder Linköpingsborna på film två kvällar i rad i Stadsträdgården. Michael Bays bombastiska ”Transformers 4” och fina Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg”. 

Malmö 7 augusti

I Malmö kan du se den hyllade svenska dramafilmen ”Unga Sophie Bell”. 

Hjo 8 augusti

Hjo Filmstudio drar till med en utomhusvisning av ”Micke & Veronica”. Norrköping 9 augusti

Flimmer visar Filip & Fredriks hyllade dokumentärfilm ”Trevligt folk”.

Norrköping 11 augusti

Flimmers sista visning för i år blir Richard Linklaters kritikerrosade drama ”Boyhood”.

Kulturkalaset i Göteborg 11-15 augusti

Under årets Kulturkalas blir det utomhusbio på Kronhusgården för hela slanten. Filmpärlor som ”Brokeback Mountain” och ”Pride” samt den färgsprakande och actionfyllda ”Dyke Hard” finns på schemat, som du hittar på Facebook. 

Sommarbio i Stockholm 12-16 augusti

Klassikern är tillbaka! Stockholms filmfestival kör rymdtema i Rålambshovsparken där tusentals filmsugna brukar samlas varje kväll. Njut av bland annat ”Alien” ”E.T.” och ”2001”. 

Karlstad 13 augusti

Karlstads stadspark öppnar upp för parkens första utomhusbio. ”The Hunger Games: Mockingjay - Part 1” blir en bra uppladdning inför finalen på bio i höst. Bjuv 13 augusti

Bjuvs kommun ordnar filmquiz följt av feelgood-film i Folkets hus-parken med franska ”En oväntad vänskap”. 

Västerås 14-15 augusti

Västerås stad bjuder på två filmkvällar på Lögastrand. 

Summit South Film Festival i Stockholm 28-30 augusti

Tre dagar i Hornstull. Här får vi se bland annat ”Kung Fury” och ”Dyke Hard” i en rykande cool double-feature. Även Filip & Fredrik-dokumentären ”Trevligt folk” visas. 

Peace & Love i Örebro 30 augusti - 4 september

Sist men inte minst blir det midnattsvisningar på Peace & Love Film Festival, som i år flyttat till Örebro. Enligt den nu 4-åriga traditionen kan vi se fram emot gamla goda filmklassiker som firar jubileum i år: bland annat "The Rocky Horror Picture Show", ”Hajen” och ”Tillbaka till framtiden”. 

Har vi missat någon utomhusbio? Tipsa oss i kommentarerna nedan eller maila info@moviezine.se så uppdaterar vi.
| 1 augusti 2015 15:00 |