Film

Skribent

MovieZine

15 oktober 2020 | 12:55

Stockholms filmfestival smygöppnar med "Yung Lean: In My Head"

Den 31:a upplagan av Stockholms internationella filmfestival kommer att smygöppnas med svenska dokumentären "Yung Lean: In My Head" i regi av Henrik Burman.
Artisten Yung Lean har åstadkommit framgång som inte liknar någon annan svensk rappare. Han lade upp ett par låtar på YouTube i början av 2010-talet, däribland "Oreomilkshake" och "Ginseng Strip". De exploderade, fick miljontals lyssningar och Yung Leans musik blev det inofficiella ledmotivet till Generation Z.

Yung Lean kontaktades av branschens största, alla från Frank Ocean till Justin Bieber ville förknippas med den aparta och ditintills underpresterande svenske tonåringen.

I den nya långfilmen "Yung Lean: In My Head" återvänder han till sin ursprungliga form, Jonatan Leandoer Håstad, efter att ha återhämtat sig från en psykos. För första gången bjuder artisten in fansen till det innersta rummet. Filmen följer resan som denne tonårskille påbörjade i sitt pojkrum på Södermalm i Stockholm – och som tog honom till den absoluta berömmelsen med miljoner fans runtom i världen, och erbjudanden från artister som Kanye West och Frank Ocean.

Den 7 november smygöppnar världspremiären av "Yung Lean: In My Head" Stockholms filmfestival 2020. Biljetterna till smygpremiären släpps på filmfestivalens hemsida imorgon fredag.

Filmen får sedan ordinarie biopremiär 27 november.
| 15 oktober 2020 12:55 |