Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2018 | 12:00

Stjärnspäckat i Laikas nya film "Missing Link"

Studion bakom vackra äventyr som "Coraline" och "Kubo" är tillbaka med nytt redan våren 2019.
Det är svårt att inte bli smått förälskad i LAIKAs filmer. Filmer som "Coraline och spegelns hemlighet", "ParaNorman", "Boxtrolls" och "Kubo och de två strängarna" blandar vackert stopmotion-animerade äventyr med barnvänliga, mysläskiga sagor.

Nu vet vi mer om studions femte film, som ska bli deras största hittills.

"Missing Link" ska handla om Sir Lionel Frost, som undersöker myter och monster. Han åker på äventyr till Stilla havet för att hitta en legendarisk varelse kallad Mr. Link. Frost får sällskap av äventyraren Adelina Fortnight som råkar ha den enda kartan till deras hemliga slutmål.

De tre rösterna görs av Hugh Jackman, Zach Galifianakis och Zoe Saldana. I den stjärntäta rollistan hörs även Stephen Fry, Emma Thompson och Timothy Olyphant.
 
- Först nu med vår femte film som team har vi erfarenheten och kunskapen att ens försöka göra något så här stort. Vi har skapat 110 miljöer för att göra en så episk och vacker film som möjligt. Jag är stolt över vårt ambitiösa team på LAIKA, som överträffade alla våra mål, säger filmens producent Arianne Sutner i ett pressmeddelande.

Chris Butler ("ParaNorman") skriver och regisserar filmen, som väntas landa på bio våren 2019.
| 8 maj 2018 12:00 |