Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2023 | 08:45

"Damn!" Steven Spielberg har sett nya "Indiana Jones"-filmen (och han älskar den)

Regissören bakom originalfilmerna gillade vad James Mangold fick till.
Den femte och sista "Indiana Jones"-filmen regisseras som bekant inte av Steven Spielberg. Mannen som höll i piskan på de fyra första äventyren har nu lämnat över den till James Mangold ("Logan").
 
Men fans behöver inte vara oroliga. Spielberg fick nyss se den färdiga filmen ihop med några Disney-höjdare, och ger två tummar upp:
 
- Alla älskade filmen. Den är verkligen, verkligen en bra "Indiana Jones"-film. Jag är riktigt stolt över vad Jim har gjort... När lamporna tändes vände jag mig till gruppen och sa: "Jäklar! Jag trodde jag var den enda som visste hur man gjorde de här", berättade han under TIME100 Summit.
 
 
Det har gått mer än 40 år sedan Harrison Ford för första gången drog på sig fedorahatten för att leta skatter. I den nya filmen kommer publiken att bjudas på en nostalgikick, med en inledningsscen som gjort Ford digitalt ung igen - i samma ålder som i 80-talsfilmerna.
 
Därefter hoppar handlingen raskt till år 1969 där Indy behöver spöa nazister med Mads Mikkelsen i täten, och får hjälp av sin guddotter spelad av Phoebe Waller-Bridge. En av sommarens mest efterlängtade blockbusters, utan tvekan. Och Spielbergs stöd till filmen - även om han står med som producent på filmen - känns ändå rätt bra.
 
"Indiana Jones and the Dial of Destiny" rullar in som en stenbumling på svenska biografer den 28 juni.
| 27 april 2023 08:45 |