Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

22 januari 2024 | 10:30

10 år senare kan Steven Soderberghs historiska sjukhusdrama få en tredje säsong

Det har pratats om ett fortsättning på "The Knick" i några år, och chansen att det blir av verkar större än någonsin.
2014 hade Steven Soderbergh pensionerat sig som filmskapare och firade det med att skapa en tv-serie istället. "The Knick" utspelade sig på det historiska New York-sjukhuset Knickerbocker Hospital, vid förra sekelskiftet. Två säsonger fick den, sedan var sagan slut. Eller?
 
En fortsättning har varit på gång ett tag. Redan 2020 bekäftades det att en ny säsong höll på att utvecklas av Barry Jenkins ("Moonlight"). Det har varit ganska tyst sen dess. Så under en intervju med skådespelaren André Holland, som spelade doktor Algernon C. Edwards under de två första säsongerna och som varit inblandad i utvecklingen av den tredje, frågade The Wrap vad planerna för den tredje var. Det ville Holland inte svara på:
 
- Jag skulle berätta för dig men det finns fortfarande en möjlighet att det kan hända. Vi arbetar mycket hårt för att få det att hända. Fortsätt att skriva om det, fortsätt att prata om det så kanske vi kan övertyga makthavarna om att skriva en check.
 
Enligt André Holland är Jenkins fortfarande inblandad, och samtal pågår. Om serien blir av kommer han att regissera, Soderbergh producera och även seriens skapare Jack Amiel och Michael Begler ser ut att återvända. De har åtminstone skrivit ett pilotavsnitt som utspelar sig nästan 20 år efter andra säsongen.
 
Holland verkar övertygad om att det bara är en tidsfråga:
 
- Det kommer fortfarande att hända.
 
"The Knick" var ett oerhört välgjort drama, spännande och engagerande, och ett riktigt snyggt tidsdokument över ett sedan länge försvunnet New York, så jag hoppas verkligen att Holland har rätt.
 
Om du vill upptäcka, eller återupptäcka, de två första säsongerna av "The Knick" så finns de tillgängliga för streaming på HBO Max.
 
 
 
Var du ett fan av "The Knick", och ser du i så fall fram emot mer?
 
| 22 januari 2024 10:30 |