Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 januari 2021 | 18:55

Steven Knight bekräftar planer på en "Peaky Blinders"-film

Den kommande säsongen av gangsterdramat blir seriens sista, men skaparen lovar att låta berättelsen fortsätta i annan form.
Under gårdagen meddelade BBC att den sjätte säsongen av "Peaky Blinders" blir seriens sista. Däremot ser det inte ut som att det blir det allra sista vi får se av Tommy Shelby och hans gäng- och familjemedlemmar. I samband med gårdagens besked lovade skaparen Steven Knight att serien skulle fortsätta i en annan form, och han berättar nu för Deadline att det rör sig om en långfilm. 
 
- Covid förändrade våra planer. Men jag kan säga att min plan från början var att avsluta Peaky med en film. Det är vad som kommer att hända.
 
Tidigare har Knight uttryckt intresse för att låta serien få totalt sju säsonger, men detta kom att påverkas av pandemin. Det gjorde även planerna kring den sjätte säsongen, som efter viss fördröjning äntligen kunde starta sin inspelning i början av denna vecka.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det brittiska gangsterdramat har sedan sin premiär 2013 gått från klarhet till klarhet och den senaste säsongen, som sändes under 2019, slog tittarrekord på BBC.
 
Vad gäller filmen är det inte klart när den spelas in eller får premiär. Däremot kan man gissa att den eventuellt kommer utspela sig nära inpå början av andra världskriget, då Knight tidigare har uttryckt planer på att avsluta en sjunde säsong vid denna tidpunkt. 
 
Men tills vi vet mer om filmen får vi minnas att det först finns en helt ny säsong att se fram emot. För vem har inte längtat ihjäl sig efter det, med tanke på den cliffhanger som den senaste säsongsavslutningen lämnade oss med?
| 19 januari 2021 18:55 |