Skribent

MovieZine

18 oktober 2019 | 07:50

Stephen King öppnar sitt hem för fans

Herrgården i Maine blir museum, men det är inte alla som får komma in.
Stephen King öppnar upp sitt hem för besökare. Kåken i Bangor, Maine, lockar antagligen redan idag till sig skräckförfattarens fans, men framöver kan det bli möjligt att kliva innanför staketet och faktiskt se hur karln bor.
 
Den flitige skaparen av klassiska romaner som "Varsel", "Pestens tid" och "Det" planerar att förvandla sitt hem till ett museum. King och hans fru Tabitha har ansökt hos kommunfullmäktige om att huset dessutom ska bli ett retreat för andra författare.

Där är haken, du bör vara författare och dessutom boka tid. King kommer att släppa in upp till fem gäster åt gången, skriver Birth Movies Death.

- De vill inte att huset ska bli ett Dollywood eller någon slags turistattraktion. Det skulle locka allt möjligt folk till kvarteret, och de har grannar, berättar David Gould, stadsplanerare från Bangor, i en intervju.
 
 
Just nu är det inte klart hur man ansöker om att få besöka Stephen Kings hem och titta närmare på hans verk och arbetsplats. Är det något ni blir sugna på att göra? Kommentera nedan.
| 18 oktober 2019 07:50 |