Film

Skribent

MovieZine

13 september 2023 | 20:00

Blir det en "Mamma Mia 3"? Stellan Skarsgård tvivlar: "Kommer vara död innan det är dags"

Finns det verkligen tillräckligt med ABBA-låtar för en tredje film?
Trist besked till alla ABBA-fans. Men två ”Mamma Mia”-filmer får kanske räcka. I en intervju med tidningen Vogue säger Stellan Skarsgård att han inte har höga förhoppningar om en tredje film:
 
- Jag tvivlar på att någon av oss skulle tacka nej till ännu en film. Det gäller bara att hitta tillräckligt med låtar för att komma på en ny berättelse, säger han.
 
- Jag kommer ligga i en urna innan det finns ett manus till ”Mamma Mia 3”. Men jag medverkar gärna som en hög aska.
 
Skarsgård spelade rollen som Bill Anderson, en av tre potentiella pappor til Amanda Seyfriends Sophie. Efter publiksuccén ”Mamma Mia!” 2008 kom han tillbaka i uppföljaren ”Mamma Mia! Here We Go Again” som bjöd på ännu mer pophits, dans och kärlekstrassel. Bills karaktär faller till slut för Donnas vän Rosie (Julie Walters).
 
 
I en stor artikel som låter flera skådespelare se tillbaka på den första filmen efter 15 år blir även Meryl Streep (filmens Donna) tillfrågad om chanserna för en tredje film. Hon skämtar om att titelns ”mamma” kommer hinna bli ”mormor” innan det är dags.
 
- Vi kommer få kalla den ”Grand-Mamma Mia” när vi väl gör filmen!
 
Och vad säger ABBA själva? Björn Ulvaeus anser att "man ska aldrig säga aldrig, men jag tror inte att det finns tillräckligt med låtar".
| 13 september 2023 20:00 |