Film

Skribent

Miriam Sposito

8 augusti 2018 | 15:00

Stellan Skarsgård medverkar i konstfilmen "The Breath's Deer"

Konstnären Anders Ramsell har skrivit manus, animerat, regisserat och klippt filmen själv.
Stellan Skarsgård ska medverka i konstnären Anders Ramsells nya film ”The Breath’s Deer”. Filmen kommer ha premiär 4-9 september på Fantoche International Animation Film Festival i Schweiz.

”The Breath’s Deer” är en sci-fi film som är målad i akvarellfärg, filmen handlar om vad som väntar mänskligheten, men Anders Ramsells självporträtt har också en stor närvaro i filmen och Stellan Skarsgård ska vara rösten bakom den målade versionen av konstnären.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
– Det finns en förrädisk skönhet och sensualitet i Anders animationer, berättar Stellan Skarsgård i ett pressmeddelande om filmen där han även beskriver sina intryck av Anders Ramsells målningar:

–  Jag tycker att hans målningar är både lockande och upprörande, precis som de drömmar tidigt på morgonen man inte kan släppa taget om och som istället tar dig tillbaka till sin splittrade poesi.

Anders Ramsell har gjort det mesta i filmen själv, allt från att skriva manus, till animation och regi, till att klippa filmen. Musiken är dock ett samarbete med Lori Goldston, en amerikansk cellist som bland annat har spelat med Nirvana.
 
 
Filmen har också blivit vald till att medverka i Fredrikstad Animation Festival i Norge i oktober. Vi hoppas att det går bra för "The Breath's Deer" i de båda filmfestivalerna. 
| 8 augusti 2018 15:00 |