Serie

Skribent

MovieZine

6 januari 2022 | 18:00

En ny thrillerserie tar över som Netflix mest sedda just nu

Här är den brittiska deckaren som drar mer tittare än ”Cobra Kai” och ”The Witcher”.
Det saknas inte stora seriepremiärer på Netflix i vinter. Svenska ”Folk med ångest” debuterade kring jul, kort efter nya avsnitt av romantiska ”Emily in Paris” och fantasyserien ”The Witcher”. På nyårsdagen landade också en efterlängtad fjärde säsong av ”Cobra Kai”.

Alla mycket populära förstås, men svenska tittare har just upptäckt en annan favorit. Miniserien ”Stay Close” tog nyss över över förstaplatsen på Netflix i Sverige.

Årets första otippade streamingsuccé är en pusseldeckare där fyra personer döljer mörka hemligheter ur det förflutna. Karaktärerna vi får följa är trebarnsmamman Megan (Cush Jumbo), hennes gamla vän Lorraine (Sarah Parish), fotografen Ray (Richard Armitage) och så mordutredaren Broome (James Nesbitt), som plågas av ett gammalt fall med en försvunnen person som han inte kunnat lösa.

I serien syns också Eddie Izzard i en roll, och två dansande psykopater som kallar sig för Barbie och Ken. Bara en sån sak.
 
 

"Annorlunda, spännande och underhållande"

 
I Facebookgruppen Bäst på Netflix diskuteras "Stay Close" flitigt under senaste veckan. Men åsikterna går isär. Många hyllar serien som "väldigt bra" och "sevärd":

"Tack för att tipset räddade min nyårsafton, tittade på hela" skriver Jessica P.

"Eddie Izzard, min favoritkomiker i en allvarlig roll - kan inte bli bättre! Längtar till imorgon då jag kan se de 3 sista avsnitten" - Shefali M.

"Har sett några avsnitt. Mycket spännande" - Kicki S.

"Jag tycker den är klart sevärd. Annorlunda, spännande o underhållande. Man måste se hela serien. Annars kan man inte uttala sig." - Kerstin N.

"Harlan Coben levererar igen. Lika spännande är hans böcker." - Annica V.
 
Large be81d26516a4688740b6b987ae30edae stay close netflix
 
Andra tittare tycker att den är "rörig" och ger upp tidigt:

"För rörig och underlig även om jag listade ut vem mördaren var i avsnitt 2. Korkade inslag som förstör serien..." tycker Helen I.

"Tvingade mig själv att titta igenom första men kändes som det händer ju inget, men såg även andra men vet inte om det blir fler!" - Tina A.

"Jag har sett fyra avsnitt min kan inte påstå dem är någon höjdare. Rörig och lite långtråkig" - Peter N.

"Har sett den - och även någon annan baserad på en bok av Harlan Coban - och nej, jag är inte imponerad." - Lena P.
 
Se trailern till "Stay Close" här:
 
 

Fler serier för dig som gillar "Stay Close"

 
"Stay Close" bygger på en roman av Harlan Coben som har en rätt trevlig deal med streamingtjänsten Netflix. Vi har tidigare kunnat se de brittiska thrillerserierna "Safe" och "The Stranger", spanskspråkiga "Den oskyldige", franska "Borta för alltid" och polska "Den enda lögnen".

Totalt ska 14 av Cobens deckare filmatiseras innan år 2025, vilketä r goda nyheter för dig som gillar "Stay Close" och mörka kriminalserier i allmänhet.
 
| 6 januari 2022 18:00 |