Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 november 2016 | 07:40

”Starship Troopers” får en reboot

Paul Verhoevens 20 år gamla kultfilm dammas av.
Ännu en 90-talsklassiker dammas av för en Hollywood-reboot. Den här gången gäller det Paul Verhoevens kultförklarade sci-fi-flopp ”Starship Troopers” från 1997.

För några år sedan fanns planer på en ren remake av filmen. Men det verkar som att studion hellre återgår till Robert A. Heinleins roman "Stjärnsoldaten" från 1959, om en soldat som klättrar upp i rankerna under mänsklighetens krig mot kryp från rymden. 

Manusförfattare är Mark Swift och Damian Shannon, som skrivit 2009 års remake ”Friday the 13th” och kommande filmadaptionen ”Baywatch”. Produenterna Neal H. Moritz och Toby Jaffe gjorde bland annat nyinspelningen av Verhoevens ”Total Recall” för några år sen.

Med tanke på att Verhoeven själv sågade nya "Total Recall", och remaken av hans "RoboCop" med Joel Kinnaman inte heller föll honom i smaken, skulle man kanske låta Verhoevens sci-fi-klassiker vara ifred ett tag...


Satiriska ”Starship Troopers” Oscars-nominerades för Bästa specialeffekter år 1998, och har hittat en stor fanskara genom åren. I rollistan fanns Casper van Den, Denise Richards och Neil Patrick Harris, men ingen väntas komma tillbaka till rebooten enligt Hollywood Reporter.

Vad tycker ni om "Starship Troopers"? Finns det potential för en ny film? Kommentera nedan.
| 4 november 2016 07:40 |