Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 september 2016 | 11:00

Därför funkade inte "RoboCop"-rebooten med Joel Kinnaman

Originalets regissör Paul Verhoeven har en teori.
Såg du José Padilhas "RoboCop" från år 2014? Filmen, som var tänkt att ge Joel Kinnaman en ordentlig skjuts i karriären, fick mediokra recensioner, och eventuella planer på en uppföljare lades på is.

I en ny intervju med Collider fick originalets regissör Paul Verhoeven frågan om vad han tyckte om filmen:

- På något sätt verkar det som att de tycker att den lätta tonen i, låt säga, originalversionerna av "Total Recall" och "RoboCop", är ett hinder. Så de tar de här något absurda historierna och gör dem alldeles för seriösa. Jag tycker att det är ett misstag. Speciellt i "RoboCop" när de ger honom samma hjärna efter att han har vaknat upp. Han är fruktansvärt skadad och har tappat kroppsdelar, vilket är väldigt skrämmande och tragiskt från början, Så vi gjorde inte det i vår "RoboCop". Hans hjärna är borta och han hade bara glimtar av minnen och behövde gå till en dator för att ens få reda på vem han var. 

- Jag tror att man, genom att inte ge honom en robot-hjärna, gör filmen alldeles för tung och jag tror inte att det hjälper filmen överhuvudtaget. Det blir mer fånigt och absurt, men på fel sätt. Båda de här filmerna behövde distansen man får via satir och komedi för att göra det lättare för publiken. Att göra filmen humorlös är ett problem, och inte en förbättring.

Tycker du att Verhoeven har en poäng? Gillade du 2014 års "RoboCop"?
| 13 september 2016 11:00 |