Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 februari 2018 | 23:15

"Stargate Origins" är en charmig hyllning till "Stargate"-fansen

MovieZine har tagit en titt i den nya "Stargate"-appen - där det nu går att se den nya tv-serien "Stargate Origins" tre första avsnitt alldeles gratis.
"Stargate Origins" är en charmig liten tv-serie som berättar Catherine Langfords bakgrundshistoria. Karaktären dök först upp i Roland Emmerichs film "Stargate" från 1994, i vilken hon spelades av svenskfödda Viveca Lindfors. I några scener mot Dr. Daniel Jackson (som i Emmerichs-filmen spelades av James Spader) avslöjades det att Catherine och hennes pappa hittade en portal redan på 1920-talet. 
 
I den nya serien, som kommer att bestå av totalt 10 avsnitt á cirka 10 minuter vardera, får vi med andra ord följa med Cathrine när hon tvingas slåss mot nazister och inser att den konstiga ringen hon hittat - egentligen är en portal som kan ta henne till nya världar.
 
 
Själva tanken bakom den här gratisserien är att locka världens alla "Stargate"-fans till ett och samma ställe - appen "Stargate". Appen går redan nu att ladda ner här i Sverige, där de första tre avsnitten ligger och väntar alldeles gratis. För de amerikanska användarna går det att betala extra för att få ta del av samtliga "Stargate"-avsnitt från alla olika "Stargate"-serier som har visats genom åren, samt de filmer som har släppts. Tyvärr är det inte möjligt att göra från Sverige ännu - av problem med rättigheterna till de olika serierna. 
 
De tre första avsnitten är visserligen inte i klass med något vi sett tidigare från "Stargate"-serierna (eller filmerna), men de är definitivt charmiga nog för de mest hängivna fansen. Till en början fick jag även några sköna "Indiana Jones"-vibbar - med maktgalna nazister på en utgrävningsplats i Egypten. Skådespelet och specialeffekterna lämnar också en del att önska, men jag är trots det oerhört nöjd över bara faktumet att den här serien finns. Av och för fansen.
 
 
Det fjärde avsnittet släpps på torsdag den 22 februari, avsnitten fortsätter därefter att släppas varje torsdag fram tills att samtliga 10 finns att ta del av i appen. Det återstår däremot att se om rättighetsproblemen kommer att ordna till sig för de svenskar som vill kunna ta del av hela "Stargate"-katalogen framöver.
 
Nu är vi givetvis framme vid den stora frågan. Finns det några fler "Stargate"-fans här i Sverige som kommer att ge "Stargate Origins" en chans - eller är jag helt ensam? Om inte, vill jag såklart veta vilken av de andra tv-serierna du håller högst! Kommentera gärna nedan!
| 17 februari 2018 23:15 |