Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 maj 2022 | 20:15

"Obi-Wan Kenobi"-skådespelerskan varnades för rasistiska troll

Moses Ingram varnades av Lucasfilm om att rasistiska "Star Wars"-troll troligtvis skulle börja trakassera henne, efter att hon tackade ja till rollen.
Under en intervju med The Independent så fick Moses Ingram ("The Queen's Gambit") en fråga om Star Wars-fansen. Frågan gällde det hårda klimatet som drabbat framför allt färgade Star Wars-skådespelare, som exempelvis John Boyega och Kelly Marie Tran vilka båda fått ta emot särskilt mycket hat online - och ofta relaterat till sin hudfärg och huruvida den "passar in" i Star Wars eller inte, snarare än något konkret kring deras faktiska prestationer i Star Wars-produktionerna.
 
- Det var faktiskt något Lucasfilm nämnde själva direkt och sade: "Det här är en sak, tråkigt nog, som troligtvis kommer hända. Men vi finns här för att hjälpa dig; berätta för oss när det händer", berättar Ingram.
 
Vilket ändå måste anses vara en oroande utveckling, att företag som Lucasfilm och Disney nu aktivt behöver varna sina skådespelare för det sannolika hat som kommer att riktas mot dem. När det kommer till troll på internet så är det givetvis ingenting som enbart är ett problem riktat mot personer inom film och tv-branschen, men det är åtminstone positivt att Lucasfilm verkar vilja ta ansvar och skydda sina anställda.
 
Moses Ingram som Inquisitor Reva i "Obi-Wan Kenobi".
 
Ingram kommer att axla rollen som Inquisitor Reva, en helt ny karaktär i Star Wars-sammanhang som kommer att introduceras nu i "Obi-Wan Kenobi". Det har tidigare avslöjats att karaktären delar ett gemensamt mål tillsammans med Grand Inquisitor och Darth Vader under miniseriens berättelse. I övrigt är det fortfarande väldigt lite som är känt kring karaktären.
 
- Obi-Wan kommer att ha mer mångfald än vi någonsin sett i den här galaxen tidigare, fortsätter Ingram berätta. För mig, så är det verkligen på tiden. Om du har pratande droids och utomjordingar, men inga färgade människor, så känns det inte riktigt rätt. Det är 2022. Vi är precis i början av den här förändringen. Men jag tycker att det är bättre att åtminstone påbörja förändringen, än att inte börja med det över huvud taget. 
 
 
Redan på fredag kommer vi kunna ta del av de två första avsnitten av "Obi-Wan Kenobi" hos Disney+.
 
 
Kommer du att ge den nya Star Wars-serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 25 maj 2022 20:15 |