Serie

Skribent

Alexander Svensson

9 januari 2024 | 21:00

"Star Wars"-fans kan andas ut - "Ahsoka" återvänder med en andra säsong

Ahsoka Tano har inte äventyrat färdigt i galaxen långt, långt borta.
Star Wars-serien “Ahsoka” blev en framgång när den släpptes i somras, och fick fina mottaganden från kritiker och fans. Lucasfilm har trots det varit tysta kring huruvida serien ska få en andra säsong, men nu har man, via “Star Wars” officiella hemsida, äntligen meddelat att “Ahsoka” fortsätter.
 
Det är i samband med offentliggörandet att "The Mandalorian & Grogu" blir nästa “Star Wars”-film som man även bekräftar att Dave Filoni arbetar på en andra säsong av “Ahsoka”. Filoni är seriens skapare och showrunner, och ligger även bakom en rad andra “Star Wars”-produktioner, bland annat “The Mandalorian”, och “Star Wars: Rebels”.
 
Ahsokas ärkefiende Thrawn, spelad av Lars Mikkelsen.
 
“Ahsoka” följer Anakin Skywalkers lärjunge Ahsoka Tano (Rosario Dawson), som efter Imperiets fall försöker förhindra att den formidable storamiralen Thrawn (Lars Mikkelsen) återvänder till galaxen för att sopa mattan med den nyetablerade republiken. I övriga roller i säsong 1 såg vi bland andra Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead, Eman Esfandi, Ray Stevenson och Hayden Christensen, som än en gång återvände som Anakin Skywalker.
 
Ray Stevensons insats som Baylan Skoll var en stor höjdpunkt i "Ahsoka". Vila i frid. 
 
Ett jobbigt problem som Dave Filoni dessutom har att nysta i är hur man ska göra med Baylan Skoll, den fallna jedin som var en av höjdpunkterna i säsong 1. Ray Stevenson som spelade honom avled tragiskt nog i maj förra året, så Filoni kommer antingen att behöva en ny skådespelare, eller så släpper han karaktären helt.
 
Med tanke på att inspelningen av den andra säsongen inte dragit igång ännu så lär det vara ett tag kvar innan vi får se mer “Ahsoka”. Tills dess kan vi dock se fram emot ett gäng nya Star Wars-serier, bland annat “The Acolyte” och “Skeleton Crew” som båda väntas ha premiär under 2024.
 
Ser du fram emot den andra säsongen av "Ahsoka"?
| 9 januari 2024 21:00 |