Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 augusti 2022 | 10:25

"Star Trek" sörjer ikoniska skådespelerskan Nichelle Nichols död

"Star Trek"-skådespelarna George Takei, William Shatner, Kate Mulgrew, Jeri Ryan och LeVar Burton sörjer alla bortgången av den banbrytande skådespelerskan.
När Nichelle Nichols klev in i rollen som Lt. Nyota Uhura i det första avsnittet av "Star Trek" under hösten 1966, så gjorde hon det som den första svarta skådespelerskan i en ledande roll på amerikansk tv. Nu har hennes son bekräftat att skådespelerskan har dött av naturliga orsaker, 89 år gammal. 
 
Efter nyheten om Nichols bortgång har kondoleanserna från "Star Trek"-världen strömmat in på sociala medier. George Takei och William Shatner är två av skådespelarna som själva hade ledande roller tillsammans med Nichols i "Star Trek", serien som sedan fått mängder av spinoffserier och filmer genom åren. Och båda två verkar vara rörande överens om hur stor roll deras kollega spelade både i och utanför Star Treks universum.
 
 
 
Leonard Nimoys (som spelade Spock i samma serie) son Adam Nimoy och andra Star Trek-skådespelare som Jeri Ryan, Kate Mulgrew, Gates McFadden, Wilson Cruz, LeVar Burton och Celia Rose Gooding som spelar den nya versionen av Uhura i "Star Trek: Strange New Worlds", har också uttryckt sin sorg för Nichols bortgång. 
 
 
NASA, USA:s fristående myndighet för rymdfart och rymdforskning, berättar också att skådespelerskan hjälpte till att rekrytera och inspirera många av deras verkliga astronauter. "Vi hyllar Nichelle Nichols liv, Star Trek-skådespelare, banbrytare, förebild, som symboliserade till så många vad som var möjligt. Hon samarbetade med oss för att rekrytera några av de första kvinnorna och minoritets-astronauterna, samt inspirerade generationer att sikta mot stjärnorna".
 
Hur kommer du att minnas Nichelle Nichols? Kommentera gärna nedan!
| 1 augusti 2022 10:25 |