Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 september 2017 | 23:30

"Star Trek: Discovery"-klippet bevisar att åtminstone en sak blir grym

Musiken! I klippet kan vi se hur seriens kompositör, Emmyvinnaren Jeff Russo, dirigerar sin orkester vid inspelningen av den grymma signaturmelodin.
"Star Trek: Discovery" närmar sig premiären med stormsteg. Den nya satsningen i Star Trek-universumet är en prequelserie som utspelar sig tio år innan händelserna i originalserien från 1960-talet. Discovery följer Commander Michael Burnham, en Starfleet officer som uppfostrades av Sarek (Spocks pappa) på planeten Vulcan.
 
Mycket mer än så är fortfarande inte känt kring handlingen. Det har däremot ryktats om att säsongen kommer att vara något mörkare i tonen än de tidigare Star Trek-serierna. Produktionen har däremot kantats av en hel del problem och förseningar, vilket sällan är ett gott tecken. Något som seriens mest lojala fans säkerligen börjat oroa sig över.
 
Lyckligtvis finns där nu ett bevis för att åtminstone musiken kommer att vara i klass med de tidigare Star Trek-serierna. CBS All-Access har lagt ut ett klipp från inspelningen av signaturmelodin. Här får vi se Jeff Russo, som nyligen vann en Emmy för sitt arbete med musiken till den tredje säsongen av "Fargo", när han dirigerar sin orkester. Lyssna och njut!
 
 
För er som planerat att se ikapp alla avsnitt av Star Trek inför "Star Trek: Discoverys" premiär... ledsen att säga det, men om ni inte redan har börjat så är det för sent - det tar nämligen 22 hela dagar att ta sig igenom alla 695 avsnitt som har sänts. Lyckligtvis har Netflix (som äger de globala rättigheterna till serien) kollat upp vilka avsnitt som har blivit omtittade på allra flest gånger av deras prenumeranter - vilket borde ge en fingervisning över vilka avsnitt som anses vara bäst av fansen.
 
 
"Star Trek: Discovery" har premiär hos Netflix den 25 september - kommer du att titta?
| 13 september 2017 23:30 |