Film

Skribent

Alexander Svensson

26 januari 2024 | 19:30

Stallone skriver manuset för Jason Stathams nästa actionrökare

Jason Statham framför kameran, David Ayer bakom den, och Sylvester Stallone som manusförfattare? Goda tider väntar med andra ord för actionfans.
En actionhjälte vilar aldrig, vilket innebär att Jason Statham inte gör det heller. Hans nästa film blir en actionrulle (vem kunde trott det?) med titeln “Levon’s Trade”, och den låter honom återförenas med både David Ayer och Sylvester Stallone.
 
David Ayer, mannen bakom “Suicide Squad” och “End of Watch” kommer att regissera filmen, efter att nu precis ha gjort ekonomisk succé med actionrökaren “The Beekeeper”, även den med Jason Statham i huvudrollen. Och för manuset står ingen mindre än Sylvester Stallone, som arbetat med Statham i alla “Expendables”-filmerna.
 
Jason Statham och Sylvester Stallone har skådespelat ihop i samtliga "Expendables"-filmer. Den här bilden är från en av dem. 
 
Vad handlar “Levon’s Trade” om då? Jo, den är baserad på en bok av Chuck Dixon, och handlar om Levon Cade, en före detta black ops-soldat som försöker lämna branschen för ett fredligare liv. Men pensionsplanering och hårda hjältar brukar ju inte gå bra ihop, och Levon tvingas ge sig ut och leta rätt på en försvunnen collegestudent och nysta upp diverse konspirationer.
 
“Levon’s Trade” kommer att produceras av Amazon MGM, som planerar att ge den en biopremiär. Premiärdatum är än så länge okänt.
 
Vad tror du, blir Levon’s Trade en film att se fram emot?
| 26 januari 2024 19:30 |