Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 mars 2016 | 07:45

Stackars Joel Kinnaman, det är inte lätt att vara skådis ibland

Det är inte alltid en dans på rosor att vara Joel Kinnaman i Hollywood.
Vår svenska Hollywood-skådis berättar för THR hur tufft det var att gå direkt ifrån att spela skurk-gängets ledare Rick Flagg i "Suicide Squad" med alla dess fysiskt krävande stunts, till att bara bara en veckas paus helt tänka om och sätta sig in i rollen som Will Conway i den nya fjärde säsongen av "House of Cards", där han också har en stor roll, som Frank Underwoods (Kevin Spacey) största konkurrent.

- Först var jag lovad fem veckor mellan produktionerna, men sedan ändrades det till bara sex dagar eller nåt, så man kan verkligen säga att jag fick hoppa från en sak till en annan. Jag var lite orolig till en början då jag var ganska slut efter "Suicide Squad" och jag hade spelat in en film precis innan det, så jag kom direkt från åtta månader av intensivt filmande.

Inte bara är det två väldigt stora och viktiga roller för karriären och som dessutom är väldigt olika varandra - Joel hade pressen på sig att hålla upp en högre energi än de flesta i "House of Cards"-ensemblen. Som Underwoods motpart utgör sig mycket av hotet bakom rollen som Conway att han är så ungdomlig och energisk i jämförelse med Kevin Spaceys karaktär. Det är lätt att förstå om den energin var svår att rota fram efter en sådan pärs. Så vad gav honom kraft?

- Det var det att manuset var så bra när jag började på "House of Cards". Det ligger skönt i munnen och är så roligt att repetera. Det var ett av de fallen då det inte tog någon energi att jobba med, utan tvärtom gav energi.

Slutet gott, allting gott. Det är väl skönt att höra att Joel mår bra ändå.

Tycker du att hans insats som Will Conway visar att Joels slit lönar sig?
| 10 mars 2016 07:45 |