Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

14 april 2023 | 16:20

Galet rykte: David Fincher gör amerikansk remake av “Squid Game”

Medan vi väntar på säsong två av “Squid Game” rapporterades det att om Netflix är sugna på att göra om succéserien i en amerikansk version med David Fincher med på tåget
I september 2021 slog det sydkoreanska dramat “Squid Game” ner som en bomb på Netflix och blev snabbt en av de mest sedda serierna på streamingtjänsten. Just nu är säsong två under produktion, men nu ryktas det om att Netflix vill mjölka serien mer.
 
För nu rapporterar ComicBook.com om att filmjournalisten Jeff Sneider som menar att streamingjätten vill göra en ny version av succén. Den här gången i amerikansk tappning, tillsammans med David Fincher (“Fight Club”, “The Social Network”), i rollen som producent.
 
Andra säsongen av “Squid Game" dröjer. Lite information har släppts, men i februari rapporterade vi om att seriens huvudperson, Jung-Jae Lee, avslöjat detaljer om den kommande säsongen. Inspelningen kommer att påbörjas i sommar, och att temat för de nya avsnitten kommer att vara just hämnd - efter att han utsatts för livsfarliga spel i första säsongen.
 
När bläckfiskspelet börjar igen på Netflix är i dagsläget okänt, men räkna med att säsongen släpps först 2024. Om David Fincher ansluter till den amerikanska versionen tror jag är osannolikt, men han gjorde ju trots allt remaken av “Män som hatar kvinnor” - så han är inte helt obekant med formatet.
| 14 april 2023 16:20 |