Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 juni 2012 | 21:01

Spielberg snackar "E.T. 2"

Därför blev uppföljaren aldrig av.

I år firar vi 30 år sedan "E.T." landade på Jorden och totalcharmade filmvärlden. Sommaren 1982 blev Steven Spielbergs familjefilm den mest inkomstbringande filmen någonsin, med 792 miljoner dollar i kassan - en summa som få av dagens blockbusters kan matcha.

Givetvis talades det om en uppföljare. Den blev som bekant aldrig av, och regissören själv berättade nyligen för AFI om varför:

- Uppföljare kan vara väldigt farliga, för din ärlighet som konstnär ifrågasätts. En uppföljare till "E.T." skulle inte göra någon nytta mer än att beröva originalet på dess oskuld. Folk minns bara den senaste episoden, piloten mattas av.

Utkastet till "E.T: Nocturnal Fears" finns sedan några år tillbaka att läsa online, och det blir tydligt att uppföljaren hade valt en helt annan väg. Här är det onda aliens som anländer vilket leder till att Elliot och hans vänner kidnappas och det blir upp till E.T. att rädda dem. Planerna skrotades av Spielberg och filmbolaget, och det ska vi nog bara vara glada för.

- Jag väntar på mitt nästa drömprojekt, men det blir inte "E.T. 2". Jag kan aldrig föreställa mig att göra en till, om jag nu inte vaknar upp en morgon med en helt fantastisk idé, fortsätter Spielberg.

Vill du se en uppföljare, eller ska originalet lämnas ifred? Kommentera nedan.

| 17 juni 2012 21:01 |