Film

Skribent

Mats Karlsson

17 juli 2010 | 14:11

Spielberg ger sig på Transformers

Steven Spielberg som är producent för ”Transformers 3” har gett regissören Michael Bay en innovativ inledningsscen som ger mersmak.

Det var Hollywoodgiganten Steven Spielberg som en gång gav regissörsjobbet av "Transformers" till Michael Bay. De som kan sin Spielberg kände säkert igen en del saker i första filmen. Men till uppföljaren "Transformers 2" fick Bay stå på egna ben och det blev inte till filmens fördel.

Nu har dock Spielberg gett sig in i leken igen och har bidragit till tredje filmens öppningsscen, enligt Chud. Vill du inte veta vad denna inledningsscen innebär bör du sluta läsa nu.

"Det är oroligheter på månen. En robotformad sådan. Vetenskapsmän på Jorden uppmärksammar detta och informationen rapporteras uppåt i hierarkin. I Vita Huset springer män i svarta kostymer i korridorerna och rusar rakt in till det ovala rummet. Presidenten sitter bakom skrivbordet, ryggen vänd mot dörren och tittar ut genom fönstret. När männen berättar för presidenten: 'Sir, någonting har hänt på Månen!' Presidenten vänder sig om. Det är John F Kennedy."

Ja, det är samme John F Kennedy som blev mördad 1963. Öppningsscenen i "Transformers 3" ska utspela sig 1961 alternativt 1962. Storyn kommer att kretsa kring den kända rymdjakten där Transformers kommer att vara delaktiga. Detta ska också vara anledningen till varför det var så viktigt för JFK att vara först på månen.

Allt detta ska enligt Devin Faraci på Chud vara Spielbergs innovativa idé och vi kan snabbt konstatera att det är  väldigt intressant inledning. Nu får vi bara se om resten av filmen blir på samma nivå.

| 17 juli 2010 14:11 |