Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 september 2015 | 11:00

Spielberg förutspår slutet på superhjälte-boomen

"Vi såg hur Western-filmerna dog, och det kommer komma en tid när superhjältefilmerna går samma öde till mötes".
Den store nestorn har talat. I en intervju med AP berättar Steven Spielberg om hur genrer kommer och går, och om hur vi snart lär se en tillbakagång för den omåttligt populära superhjälte-genren. För några år sedan sa Spielberg att han trodde att filmvärlden var på väg att implodera, då devisen "större och bättre", framförallt vad gäller uppföljare, sätter för hårt tryck på filmbolagens ekonomi. Nu säger han:

- Jag känner fortfarande så. Vi såg hur Western-filmerna dog, och det kommer komma en tid när superhjältefilmerna går samma öde till mötes. Det betyder inte att det inte kommer komma en tid när Western-filmerna kommer tillbaka eller att superhjältefilmerna inte kommer att återvända någon gång. Just nu lever och frodas genren, men jag säger bara att de här cyklerna har ett slut. Det kommer komma en dag när mytologiska historier ersätts av någon annan genre som någon ung filmskapare just i detta nu planerar att upptäcka åt oss.

Ja, det må vara en självklarhet men frågan är helt enkelt när, och inte om, vi blir mätta på superhjältefilmer. I år kommer vi att ha sett tre nya filmer, men nästa år kommer hela sju stycken.

Känner du dig mätt eller hungrig på mer från Marvel, DC och Fox?
| 3 september 2015 11:00 |