Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2022 | 09:40

Spielberg återupplivar ikoniske 60-talskaraktären Bullitt

Steve McQueen spelade tuffe snuten Frank Bullitt i thrillern från 1968. Vem ska ta över rollen?
Steven Spielberg har hittat ett nytt filmprojekt: det ska handla om Frank Bullitt, den ikoniske karaktären spelad av Steve McQueen i thrillern "Bullitt" från 1968. 
 
Det är dock inte en remake som planeras utan en helt ny berättelse med den hårde San Francisco-snuten fokus, skriver Deadline. Josh Singer ("The Post", "Spotlight") skriver manus sedan McQueens dödsbo sålt rättigheterna till rollfiguren.
  
Spielberg, senast aktuell med flerfaldigt Oscarsbelönade musikalen "West Side Story", färdigställer just nu "The Fabelmans", ett mycket personligt drama som mer eller mindre handlar om hans egna uppväxt som filmtokig grabb. "Bullitt"-projektet kan däremot dröja eftersom manuset ännu inte är klart.
 
 
Originalfilmen följde en tuff polis på jakt efter maffian som dödat ett vittne som han skulle skydda. "Bullitt" är känd för några av filmhistoriens bästa biljaktsscener - vi får se om Spielberg har för avsikt att toppa dem. Frågan är också vem som får ta över rollen, och om filmen utspelar sig i samma tidsera.
| 26 februari 2022 09:40 |