Film

Skribent

MovieZine.se

27 februari 2014 | 17:01

Spider-Man blir miljöhjälte

"The Amazing Spider-Man 2" är Columbia Pictures mest miljövänliga film någonsin.

New Yorks vänlige superhjälte Spider-Man har räddat staden otaliga gånger från såna som Green Goblin och Lizard. Nu försöker han göra en insats för världen, också utanför bioduken. Bland annat kommer Spider-Man, och filmens stjärnor, att promota för Earth Hour den 29 mars.

Andrew Garfield, Emma Stone och Jamie Foxx kommer att gästa Singapore för att tillsammans släcka ner stadens välkända skyline under en timme.

- Jag är stolt att Spider-Man är den förste superhjälte-ambassadören för Earth Hour. Han visar att vi alla kan bli superhjältar när vi inser vilken kraft vi har. Earth Hour är en rörelse som har gjort ett massivt intryck världen över, säger Andrew Garfield.

Men kampen för miljön slutar inte där. Filmstudion har gjort många ansträngningar för att deras inspelning ska bli så miljövänlig som möjligt. Tänk grönt och undvik avfall, har varit mantrat. Några exempel:

- Man har bland annat använt sig av certifierat trä, biodiesel och LED-lampor för att minska filmens påverkan på miljön.

- Plastflaskor har återanvänts för att på så sätt spara in över 193.000 flaskor.

- 49 ton av dekor och rekvisita såldes eller donerades bort efter inspelningen.

- Överbliven mat gavs bort till stadens hemlösa, det räckte till över 5600 måltider.

- Produktionen har kartlagt allt utsläpp av växthusgaser för att ekokompensera och undvika skövlingen av skog. Både inspelningen och den kommande pressturnén är helt klimatneutrala.

Se vad Emma Stone har att säga om Earth Hour:

"The Amazing Spider-Man 2" har biopremiär 18 april.

| 27 februari 2014 17:01 |