Film

Skribent

Erika Jarhed

5 maj 2023 | 13:00

Nya "Spider-Man" blir en av de längsta animerade filmerna från Hollywood

2 juni får "Spider-Man: Across the Spider-Verse" premiär. Det ryktas om en av de längsta amerikanska animerade filmerna någonsin.
Det börjar närma sig premiär för uppföljaren till "Spider-Man: Into the Spider-Verse" från 2018, som för övrigt tog hem en Oscar för bästa animerad film 2019. Nu skriver Screenrant att den nya filmen har fått sin officiella speltid - och att den kommer att bli en av de längsta animerade filmerna som har gjorts. 
 
Speltiden landar på 136 minuter (2 timmar och 16 minuter). Filmen kommer att bli den tredje längsta Spider-Man filmen då "The Amazing Spider-Man 2" är två minuter längre och "Spider-Man: No Way Home" tar första platsen med sina 148 minuter. 
 
Men "Spider-Man: Into the Spider-Verse" kommer att bli lika lång som den längsta amerikanska animerade filmen, "Consuming Spirits" från 2012. Den animerade filmen "Sagan om ringen" (1978) ligger på en andra plats med 132 minuter, därefter "I am Nightmare" (2014) med 128 minuter och sedan Disneys "Fantasia" (1940) på 126 minuter.
 
Men internationellt sett finns det andra stora bjässar som "In This Corner of the World" från Japan som med sin utökade version är hela 168 minuter lång.
 
I "Spider-Man: Into the Spider-Verse" kommer vi få att åka med på ett spektakulärt äventyr med Spider-Man som slår sig samman med Gwen Stacy och ett nytt gäng Spider-människor. De ställs mot en skurk som är kraftfullare än något de tidigare har mött, och samtidigt måste Spider-Man tacka high school. Filmen regisseras av Joaquim Dos Santos, Kemp Powers och Justin K. Thompson.
 
Du har väl inte missat den snygga trailern?
 
 
Biopremiär 2 juni.
| 5 maj 2023 13:00 |