PODCAST

Skribent

MovieZine

15 oktober 2020 | 11:59

Spelkväll tar en titt på det nya VR-headsetet Oculus Quest 2

I veckans avsnitt av Spelkväll pratar Robin och Jakob bland annat om det nya VR-headsetet Oculus Quest 2 och att P3 Spel lägger ner.
I dagens avsnitt av Spelkväll pratar Robin och Jakob en del om det nya trådlösa VR-headsetet Oculus Quest 2.
 
Likt sin föregångare så kräver inte Oculus Quest 2 någon dator för att kunna spela VR-spel. Allt du behöver är ett Facebook-konto och trådlöst internet så kan du ladda ner spelen direkt till headsetets inbyggda minne. Headsetet kommer i två versioner, en med 64 GB minne och en lite större med 256 GB minne.
 
Du kan även använda en särskild typ av sladd som kallas Oculus Link för att koppla headsetet till en dator för att spela lite mer krävande VR-spel, såsom "Half-Life: Alyx" och "Star Wars: Squadrons", vilket helt klart är ett grymt alternativ om du vill ta del av de tyngre VR-spelen också.
 
I avsnittet ger Robin sina första intryck av hur headsetet fungerar och berättar lite kort om de spel som han anser är värda att testa på i VR. Bland annat nämns "Vader Immortal: A Star Wars VR Series", "Superhot VR" och "Beat Sabers".
 
Grabbarna tar även upp det faktum att Sveriges radio ska lägga ner P3 Spel samt andra aktuella spelnyheter.
 
Spelkväll är en humoristisk spelpodcast i samarbete med MovieZine.se för både inbitna och nya spelare, och finns tillgänglig på YouTube, Spotify och Apple Podcasts. Här nedanför kan du lyssna på det senaste avsnittet.
 
 
Robin har även gjort en kort unboxing-video där han packar upp Oculus Quest 2 som du kan se här:
 
 
 
| 15 oktober 2020 11:59 |