SPEL

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 oktober 2015 | 12:30

Spela som Jason Voorhees mot dina vänner i nytt spel

Låter du någon överleva en natt på Camp Crystal Lake?
Ett nytt spännande multiplayerkoncept har lanserats på Kickstarter som tar avstamp i "Fredagen den 13:e"-filmerna. Gänget bakom "Friday the 13th: The Game" vill låta dig och sju polare uppleva en natt som tagen ur de klassiska slasherfilmerna, där en av er spelar som Jason och resten spelar de potentiella mordoffren.

Assymetrisk multiplayer har blivit något av en inne-grej i spelvärlden de senaste åren och bland annat "Evolve" gjorde ett tappert försök tidigare i år då man lät en spelare kontrollera ett stort monster, och fyra andra spelare fick i uppdrag att jaga och döda monstret innan det växte utom kontroll.

Utvecklarna bakom "Fredagen den 13:e"-spelet skriver såhär på sin kampanjsida:

- "Friday the 13th: The Video Game" fokuserar på de olika "Jason vs lägerledare"-episoder som har varit en stapelvara i serien sedan starten. Du kommer kunna spela antingen som Jason eller som en lägerledare på Camp Crystal Lake. Multiplayerdelen i spelet kommer att sätta en spelare i rollen som Jason och sju spelare i rollerna som lägerledare. Vi har ägnat enormt mycket tid åt att balansera det hela för att säkerställa att fans verkligen kommer vara lika uppspelta över att mörda sportkillar, nördar och cheerleaders som Jason Vorhees själv är, samtidigt som spelarna som spelar lägerledare får en känsla av utmaning och genuin rädsla också.

Här är trailern:


Hittills har projektet lyckats samla ihop nästan 250 000 dollar av det totala målet på 700 000 dollar, och om du vill bidra till att spelet blir av kan du följa den här länken. Och förresten, om du donerar 10 000 dollar så blir du en av lägerledarna i spelet som alla andra kan spela som, och du får dessutom vara med och bestämma vad din karaktär ska ha för egenskaper.
| 14 oktober 2015 12:30 |