Sponsrat

Skribent

MovieZine

9 november 2022 | 06:30

Spana in Ginzas kampanj för importfilm: Välj och vraka bland 1500 titlar

Fynda loss bland massvis av redan utgångna filmer samt titlar som aldrig släppts i Sverige. Mängder av måsten för dig som filmsamlare!
Artikeln innehåller sponsrade länkar. MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden hos våra samarbetspartners.
 
Du har väl inte missat Ginzas stora importfilmskampanj? En rullande kampanj som fylls på hela tiden där de flesta filmer är utgångna i Sverige sedan lång tid tillbaka. Passa även på att fynda de filmer som aldrig släppts i Sverige. Alltså ett perfekt tillfälle för filmsamlaren som har (nästan) allt men vill fylla på sin redan stora filmsamling.
 
Tycker du som jag att det blir drygt att anstränga sig i timmar för att hänga med i dialogerna? Oroa dig inte, många filmer har svensk eller engelsk textning. Med ett brett utbud på över 1500 filmer vill vi tipsa dig om några intressanta titlar att klicka hem.
 
 

The Return of the Pink Panther

 
Snacka om komiska genier! I Blake Edwards och Peter Sellers samarbeten kan detta vara deras roligaste verk. Den klantige kommissarien med fransk brytning kopplas ännu en gång in på ett fall där den rosaglimande diamanten blivit stulen. Ärkeskurken The Phantom misstänks, men är han skyldig? Den tredje filmen med Peter Sellers i rollen som poliskommissarien Clouseau finns inte med i den svenskdistribuerade boxen på grund av rättighetsskäl hos filmbolagen. Så se till att komplettera din ”Rosa Pantern”-samling med ”The Return of the Pink Panther”.
 
 
 

Deadwood (Säsong 1-3)

 
Fråga (nästan) vilken filmkritiker som helst om HBO:s bästa produktioner och ”Deadwood” kommer finnas med på listan. I början av 2000-talet revolutionerade HBO tv-serievärlden med diskbänksrealism i ”Deadwood”, ”The Sopranos” och ”The Wire”.
 
I USA i slutet av 1800-talet får vi följa ett gäng karaktärer i samhället Deadwood, ett guldgrävarsamhälle kantat av kriminalitet. Denna snygga blu-ray-box innehåller alla tre säsongerna som dessutom har svensk textning.
 
 
 
 

Salem’s Lot

 
Har du inte tröttnat på rysliga filmer vid det här laget trots ditt skräckfilmsmaraton som du hade under halloween? Då vill vi tipsa dig om att införskaffa ”Salem’s Lot” till din samling.
 
Många av Stephen Kings böcker har filmatiserats som miniserier, framförallt under 90-talet. Men ”Salem’s Lot” var tidigt ute. Den filmatiserades redan 1979 av Tobe Hooper, mannen som bara några år tidigare chockerade världen med ”Motorsågsmassakern”. Fast denna gång rör det sig inte om någon ruskig galning med motorsåg, utan om vampyrer. Av någon anledning har ”Salem’s Lot” aldrig fått svensk distribution på dvd eller blu-ray. Skönt då att importutgåvan har svensk text.
 
 

Kolla in Ginzas hela stora importfilmskampanj här...

| 9 november 2022 06:30 |