Serie

Skribent

Anders Eklöf

5 augusti 2021 | 16:08

Paramount+ beställer 14 stycken "South Park"-filmer

Streamingtjänsten Paramount+ beställer sju nya säsonger och hela 14 "South Park"-filmer för ett värde på cirka 900 miljoner dollar.
1997 hade det första avsnittet av den tecknade humorserien "South Park" premiär, om de fyra vännerna Stan, Kyle, Cartman och Kenny och deras ofta vulgära och satiriska upptåg. 
 
Nu meddelar streamingtjänsten Paramount Plus att de ingått en deal med MTV Entertainment Studios där skaparna Trey Parker och Matt Stone ska producera hela 14 "South Park"-filmer under de kommande sex åren. 
 
- Matt och Trey är kreatörer i världsklass som briljant använder sin upprörande humor för att spåra det absurda i vår kultur och vi är glada över att kunna expandera och fördjupa vårt långa förhållande med dem för att hjälpa Paramount+ och Comedy Central. säger Chris McCarthy, chef för MTV Entertainment och ansvarig för vuxenanimering på Paramount+.
 
Samarbetet innebär även att tv-serien förnyas upp till den 30:e säsongen fram till 2027. För kännedom är serien för närvarande uppe i 23 säsonger, så det blir helt enkelt en hel del mer "South Park" framöver. 
 
 
Affären ska tydligen vara värderad till cirka 900 miljoner dollar, enligt sajten Bloomberg. Skaparna Matt Stone och Trey Parker är putslustigt glada över köpet. 
 
- Comedy Central har varit vårt hem i 25 år och vi är verkligen glada att de har åtagit sig för oss under de kommande 75 åren. När vi kom på ett annorlunda sätt att producera showen under pandemin var teamet omedelbart stödjande och gjorde det möjligt för oss att prova något nytt som visade sig bli riktigt väl mottaget. Vi ser fram att att få återgå till att göra traditionella "South Park"-avsnitt, men nu kan vi också testa nya format. Det är fantastiskt att ha partners som alltid tar en chans med oss, säger de båda. 
 
För några år sedan köpte HBO Max rättigheterna att få visa äldre avsnitt av "South Park" i USA, för en summa på cirka 500 miljoner dollar. Här i Sverige finns serien att streama på Viaplay och den officiella South Park Studios-sajten. 
 
Kommer det här få dig att köpa en prenumeration på Paramount+? Vad tycker du om "South Park"? 
| 5 augusti 2021 16:08 |