Film

Skribent

Thomas Linnaeus

15 juli 2023 | 15:00

Konspirationsteorierna kring "Sound of Freedom" har retat upp bolaget bakom filmen

Biokedjan AMC och bolaget bakom filmen, Angel Studios, menar att de konspirationsteoretiska anklagelserna är helt felaktiga.
Rykten på sociala medier florerar kring visningarna av filmen “Sound of Freedom”, skriver Variety. Biokedjan AMC anklagas för att ha saboterat visningar av den kontroversiella filmen, men det är något som förnekas av bolaget bakom produktionen, Angel Studios:
 
- Vi vet att det finns rykten, främst i sociala medier, om att AMC har gjort det svårt för fans att se "Sound of Freedom" på lokala biografer, men vi vill klargöra att dessa rykten inte är korrekta, berättar Brandon Purdie på Angel Studios.
 
Vd:n för AMC, Adam Aron skriver på Twitter: "Tråkigt nog är det så utbrett med konspirationsteoretiker i USA. Så mycket skit sprids. Mer än en miljon människor har sett "Sound of Freedom" på våra biografer. Vilket är mer än på någon annan biokedja i världen. Ändå hävdar folk felaktigt något annat. Det är så bisarrt.”
 
 
I “Sound of Freedom” spelar Jim Caviezel (“Passion of the Christ”) den forna agenten Tim Ballard, som ger sig ut till Colombia för att rädda barn från sexhandel. Filmen är regisserad av Alejandro Monteverde, som tidigare gjort "Bella" och "Little Boy".
 
Men även om det är en ädel handling att rädda barn, har filmen kritiserats för att ha kopplingar till kontroversiella konspirationsteorier. Caviezel stödjer bland annat adrenochrome-teorin, idén om att makteliten tömmer barn på blod för att förbli unga. Medan Ballard stått bakom avfärdade Wayfair-teorin, som säger att företaget har sålt barn online, skriver Forbes.
 
Har du sett “Sound of Freedom”?
| 15 juli 2023 15:00 |