Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 januari 2020 | 21:25

Facebook Watch lägger ned "Sorry for Your Loss" och "Limetown"

Facebook Watch är kanske inte superkända för sina originalserier - och misslyckandet med satsningen har aldrig varit tydligare just nu.
När det mesta av snacket kring det rådande streamingkriget har kretsat kring Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime och HBO - så har storsatsande och rika företag som Google (YouTube Premium) och Facebook (Watch) redan tvingats börja skifta fokus. 
 
Deadline rapporterar nämligen att Facebook Watch (Facebooks egna streamingtjänst som går att ta del av gratis direkt i Facebook-appen) nu lägger ned sina två största satsningar bland deras originalserier, den kritikerrosade Elizabeth Olsen-serien "Sorry for Your Loss" och Jessica Biels sci-fi-drama "Limetown". Båda serierna är bra nog för att ha kunnat bli enorma succéer i exempelvis Netflix utbud, men det har ändå inte räckt med att släppa serierna gratis (med reklampauser) i den egna streamingtjänsten.
 
Facebook Watchs kommande satsningar kommer framöver istället ligga på nya realityserier, i stil med deras Emmynominerade "Red Table Talk" med Jada Pinkett Smith, men man stänger inte dörren helt för fler draman i framtiden... bara att fokuset inte kommer att ligga där under den närmsta tiden. YouTube Premium satsade inledningsvis även starkt med serier som "Cobra Kai", "Impulse" och "Origin" men har även dem meddelat att man kommer att börja överge sin satsning på egenproducerade tv-serier till förmån för mer realitysatsningar.
 
 
Frågan är hur många av de kommande och befintliga streamingtjänsterna som faktiskt kommer att överleva de närmsta årens streamingkrig. I samband med att WarnerMedia nu slår ihop sina kanaler och streamingtjänster inför lanseringen av HBO Max har man exempelvis även bekräftat att kanalen Cinemax kommer att sluta med egenproducerade serier, vilket gör att "Jett" och "Warrior" från ifjol nu tvingas leta nya hem.
 

Läs också:  Netflix förväntas spendera 17 miljarder dollar på innehåll under 2020

 
Har du hunnit ge "Sorry for Your Loss" eller "Limetown" en chans på Facebook Watch ännu? Kommentera gärna nedan!
| 17 januari 2020 21:25 |