Spel

Skribent

Lina Svensson

22 maj 2019 | 18:00

Sony startar ny studio som ska göra deras spel till film och tv-serier

Sony har startat upp en sprillans ny studio vid namn PlayStation Productions, som ska fokusera på att filmatisera tv-spel. Vilket betyder att vi i framtiden kommer att få se några av våra favoritspel inta den vita duken och streamingtjänster världen över.
Sony Interactive Entertainment har lanserat PlayStation Productions, en studio som i framtiden ska föra några av våra favoritspel från Sony till streamingtjänster och den vita duken. Detta berättar produktionsbolagets högsta höns Shawn Layden och Asad Qizilbash i en intervju med Hollywood Reporter. De båda männen svarar bland annat på frågan varför de nu har valt att göra denna storsatsning. 
 
- Istället för att sälja licensen till en annan studio, kände vi att det vore en bättre idé om vi skulle kunna utveckla och producera för oss själva, dels för att vi vet att vi sitter på mycket kunskaper, men också för att vi vet vad vårt Playstation-Community älskar. Därför har vi under det senaste året spenderat mycket tid på att prata med författare, regissörer och producenter, detta för att verkligen ville få en förståelse för branschen, säger Qizilbash. 
 
Sony har helt klart en lång lista över uppskattade spel som har glatt många under åren som gått. Alltifrån sci-fi till överlevnadsdrama och skräck finns att välja mellan i Sonys arkiv. Titlar som " The Last of Us" "Bloodborne" "Horizon Zero Dawn" och "God of War" för att nämna några. Och många av dem skulle säkert kunna bli storslagna filmer eller tv-serier. Vem skulle till exempel kunna säga nej till en tv-serie som inspirerats av spelet “God of War”? Ett spel som har vunnit flertalet priser, däribland “årets bästa spel". Enligt Qizilbash är deras första projekt redan i rullning och nu kan vi alltså bara vänta med spänning på att få se vad Playstation Productions kommer att leverera åt oss i sin allra första filmsatsning.  
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad skulle vara drömprojeketet för dig? Vilket spel från Playstation vill du helst se på den vita duken någon gång i framtiden?
| 22 maj 2019 18:00 |