Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2019 | 10:15

Sony har stora Spider-Man-planer för de kommande sju åren

Både filmer och tv-serier planeras som en del av "Sony’s Universe of Marvel Characters".
Är ni redo för ännu mer Marvel på tv och bioduken? Sony, som sitter på Spider-Man-rättigheter, tänker tydligen mjölka dem till sista droppen. Studion skissar på filmer och serier en bra bit in på 2020-talet.

2018 blev ett bra år för Sony, och stärkta av succén för spinoffen "Venom" och animerade "Spider-Man: Into the Spider-Verse" börjar de nu gräva djupt bland sina andra karaktärer. Studion har rättigheterna till runt 900 karaktärer från Spider-Mans serietidningar, så möjligheterna är oändliga.

Variety har talat med Sony Pictures Entertainments ordförande Tony Vinciquerra, som bekräftar att man har "de kommande sju, åtta åren planerade" vad gäller både nya filmer och tv-serier:

- Vår tv-avdelning kommer att jobba med en egen uppsättning karaktärer från detta universum som vi försöker utveckla.
 
 
Mike Hopkins, ordförande för Sony Pictures Television, tillägger:

- Vi utvecklar mycket Marvel-relaterat innehåll, och vi kommer snart att kunna presentera något riktigt stort och nytt för oss. Vi har inte gjort några tv-serier med Marvel förut, så det är stort för oss. Vår tanke är att ha flera serier i ett gemensamt universum som vi skapar.

Det låter som att Sony har sneglat mot Netflix och "Defenders"-serierna, eller kanske The CW:s Arrowverse som har visat hur ett framgångsrikt superhjälte-universum på tv kan se ut. Disney nämns som en möjlig partner för Sony, men just nu är det inte klart vilken tv-kanal eller streamingtjänst som kommer få göra plats åt Spider-Verse... förlåt, "Sony’s Universe of Marvel Characters" är det snärtiga namnet.
 
Sonys närmaste filmer omfattar en uppföljare till "Venom", Daniel Espinosa-regisserade "Morbius" med Jared Leto i huvudrollen, och fler animerade "Spider-Verse"-filmer.
 
Vilka Sony/Marvel-karaktärer hoppas ni få se framöver?
| 13 mars 2019 10:15 |