Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 augusti 2015 | 14:30

Sommarens tv-snackis "Mr. Robot" visas i SVT

Redan 18 september börjar det omtalade och hyllade hackerdramat där svensken Martin Wallström har en bärande roll.
Markera detta datum i era digitala kalendrar, barn, för "Mr. Robot" är serien som dels fick en andra säsong redan innan första avsnittet visats och dels kan ståta med hela 9,1/10 i betyg på tv- och filmsajten IMDb

SVT beskriver serien så här: Dagtid jobbar enstöringen Elliot som expert på datasäkerhet. Nattetid är han en notorisk hackare som avslöjar omoraliska brott. Han rekryteras till en underjordisk rörelse för att skada den firma han är betald för att skydda. Nu tvingas han ta ställning till hur långt han kan gå för att avslöja de krafter som både styr och ödelägger världen.

Utöver Elliot, som spelas av stjärnskottet Rami Malek, och redan nämnde svensken Martin Wallström, återfinns även Christian Slater i en av huvudrollerna. 

Här berättar Wallström om "Mr. Robot" och om sin roll i serien:


"Mr. Robot" är gjord i tio avsnitt och skapad av amerikanen Sam Esmail. I USA skulle säsongsfinalen ha visats i går, onsdag, men på grund av att de tragiska dödsskjutningarna på en tv-station i Virginia olyckligtvis råkade sammanfalla med vissa skeenden i serien, valde tv-kanalen USA att flytta fram finalen en vecka, med hänsyn till det som hänt. 

Svensk premiär fredagen den 18 september i SVT1 och SVT Play. 

Nå, känner ni er manade att kolla?
| 27 augusti 2015 14:30 |