Skribent

Patrik Jonsson

15 december 2010 | 18:08

"Solsidan" får amerikansk remake

I veckans rapporter från TV-världen berättar Patrik Jonsson om svenska succéserien "Solsidan" får en amerikansk remake och att Alan Ball har ny serie på gång.

Det görs gott om remakes på svenska filmer där borta i väst dessa dagar, jag tänker då främst på "Let Me In" och så naturligtvis "The Girl with the Dragon Tattoo". Så varför inte göra en adaption på en TV-serie också? Sagt och gjort. Victor Fresco, skaparen av "Better of Ted", tänker nämligen göra en amerikansk version av "Solsidan". Serien ska kort och gott heta "Sunnyside", ja och vad den handlar om vet ni väl redan så jag skippar den biten helt och säger bara hurra för Sverige!

SyFy är på gång med en ny serie och den går just nu under arbetsnamnet "Alphas".
Den handlar om något så originellt som och håll i er nu; "vanliga" människor som besitter "speciella förmågor"...ja och dessa människor hjälper i sin tur CIA och FBI att lösa fall som de själva inte kan. Vart får de allt ifrån? Om det är till någons tröst så kan jag berätta att det är huvudregissören från "Lost" Jack Bender som ska regissera, ja i alla fall pilotavsnittet.
 
Även min favoritkanal FX verkar inte kunna hålla tassarna borta från denna (spy?) fluga kallad superhjältar. Kanalen håller nämligen på att ta fram en serie som bygger på de Marvel publicerade pocketböckerna "Powers" som handlar om en polis som undersöker brott i en stad full av superhjältar och superskurkar. Det som talar för serien är väl att det är FX som står bakom den, men annars så känner jag mig ganska så mätt på det här. Belåten? Nja, men det känns som att jag bad om att få notan för länge sedan.

Jason Alexander, ni vet George Costanza från "Seinfeld" , är snart aktuell i en ny serie. Vad serien heter är dock ännu inte känt, men det är i alla fall CBS som ligger bakom den. Alexander ska spela en före detta TV-kändis som sadlar om till att bli en detektiv. Detta är alltså inte yttligare en komediserie som vi är vana att se Alexander i, utan den kommer faktiskt att dra mer åt det dramatiska hållet. Sedan så har ABC i dagarna gått ut med premiärdatumet för Matthew Perry´s nya komedi serie "Mr. Sunshine". Det är den nionde februari som gäller, i staterna alltså.
 
Ni som otåligt väntar på säsong fyra av Breaking Bad får dessvärre hålla ut ett bra tag till. Den fjärde säsongen är nämligen försenad och kommer inte att ha premiär föräns någon gång i juli. Det har varit snack om detta rätt så länge, men nu så är det alltså bestämt, trist. Men man får väl försöka att se det positivt, då har man i alla fall ännu en serie att följa i sommar, brukar ju inte vara så mycket annars att titta på runt just den tiden på året.
 
Skaparen av "Veronica Mars", Rob Thomas, har i dagarna sålt en ny serie till kanalen CW. Den går under namnet "Beautiful Strangers" och i serien så ska vi få följa några unga tjuvar som anställs av FBI som informatörer. Detta kanske inte låter som det mest originella påfundet i TV-världen, men Rob Thomas är ganska så påhittig och finurlig så det här kan nog faktiskt bli riktigt bra trots allt.

Alan Ball, skaparen av "True Blood" , har precis skrivit klart en ny serie men denna gång så har HBO passat och då var NBC snabbt där och tog över projektet. Serien kommer att heta "All Signs of Death" och är baserad på Charlie Hustons noir-novell "The Mystic Arts of Erasing All Signs of Death". Det hela kommer att handla om en slacker som börjar i ett team av brottsplatsstädare. Det här lät ju väldigt intressant tills man hörde att NBC tagit över. HBO hade ju naturligtvis varit det ultimata, men vilken kanal som helst hade gärna fått tagit över istället för NBC. De kan inte hantera serier, där är ju "The Event" det senaste exemplet.
 
Ja och slutligen så verkar det äntligen vara klart att HBO:s "Game of Thrones" får premiär i vår, något premiärdatum är dock ännu inte satt men april verkar i alla fall vara den månad som gäller. Det var nog allt, nej vänta, den stjärnspäckade serien "Luck" har fått yttligare förstärkning i form av ingen mindre än Michael Gambon! Den här serien slår väl snart alla rekord vad det gäller att ha stora stjärnor i rollistan. Dustin Hoffman, Nick Nolte, Dennis Farina, Richard Kind, Joan Allen, Kevin Dunn och så nu då Michael Gambon, inte så illa måste jag säga. Lägg dessutom till att Michael Mann står för regin.

| 15 december 2010 18:08 |