Film

Skribent

Mats Karlsson

8 februari 2019 | 21:30

Sökandet efter Djingis Khans grav ska bli film

Jonathan Stokes skriver manus till filmen som produceras av Dwayne Johnson och Robert Zemeckis.
Den mongoliske härskaren Djingis Khan är ett välkänt namn, men hans gravplacering är fortfarande en olöst gåta. I ett försök att göra detta mytomspunna mysterium till film har Universal anlitat Jonathan Stokes till att skriva manus, skriver Deadline.
 
Djingis Khan föddes omkring 1162 och lyckades under sitt våldsamma liv skapa dåtidens största rike, genom att vara en hård, grym och målmedveten härskare. Efter ett snöpligt fall från sin häst avled härskaren år 1227, 65 år gammal och gick senare till historien som härskaren med stor hänsynslöshet och en förmåga att sätta stor skräck i sina fiender. Många har förgäves försökt hitta Djingis Khans grav, men hittills har ingen lyckats, även om misstankarna är starka för platsen Qiniandalen i norra Mongoliet.
 
Filmen är tänkt att bli ett actionäventyr som utspelas i nutid, med fokus på sökandet efter Djingis Khans grav. Även om varken skådespelare eller regissör är klara kommer Dwayne Johnson och Robert Zemeckis vara två av filmens producenter. Huruvida Johnson och Zemeckis kommer bli filmens huvudrollsinnehavare och regissör är än så länge oklart.
 
För de som vill veta mer om Djingis Khan och sökandet efter hans grav kan skynda på och kolla in den intressanta dokumentären "Sökandet efter Djingis Khans grav", som finns på SVT Play fram till och med söndag 10 februari.
| 8 februari 2019 21:30 |