Serie

Skribent

Viktor Eriksson

25 januari 2024 | 17:30

Sofia Vergara och Netflix stäms för “Griselda” - barnen kräver att serien stoppas

Kokaindrottningens barn säger att miniserien använder otillåtet material och borde hindras från att visas.
En stämningsansökan har skickats in mot både Sofia Vergara och Netflix gällande den nya miniserien “Griselda” som skildrar “kokainets drottning” Griselda Blancos liv. TMZ skriver att det är Griselda Blancos vuxna barn, som är representanter för Griseldas dödsbo, som stämmer Sofia Vergara och Netflix.
 
Barnen argumenterar för att miniserien innehåller otillåten användning av familjens bild och liknelse. Detta borträknat från deras mamma som är att klassa som en offentligt känd person. 
 
Sofia Vergara vs verklighetens Griselda Blanco.
 
I stämningsansökan hävdar Griseldas son, Michael Sepulveda Blanco, att han under flera år gjorde intervjuer för ett projekt som handlade om honom och hans kända mor. Projektet började därefter pitchas runt i Hollywood under 2016. Enligt uppgifter till sonen ska Netflix varit intresserade av det men ville inte använda materialet från hans intervjuer.
 
Sonen hävdar dock att miniserien “Griselda” ändå använder sig av hans berättelser och material utan att han fick någon ersättning för det. 
 
– Detta är inte första gången för mig. Escobar-familjen sa liknande saker, säger "Griseldas" serieskapare Eric Newman, som också ligger bakom kriminaldramat “Narcos” om Pablo Escobar, till Entertainment Tonight.
 
– Vi hade en väldigt specifik historia som vi ville berätta. Jag tycker att vi berättat den och jag tycker inte att det på något sätt hindrar någon annan från att berätta sin egen version av den.
 
Stämningsansökan vill bland annat att tv-serien, som har premiär idag, ska hindras från att visas.
 
 
| 25 januari 2024 17:30 |