Film

Skribent

MovieZine

12 september 2022 | 22:30

Sofia Coppola gör biopic om Elvis Presleys fru

Inte långt efter "Elvis" kommer "Priscilla", med Cailee Speany och "Euphoria"-stjärnan Jacob Elordi i huvudrollerna.
Bara ett par månader har gått sedan vi fick se Elvis Presleys liv porträtterat på bioduken, i Baz Luhrmanns "Elvis", men snart kommer rocksångaren att dyka upp i ännu en film. Den här gången är det dock inte Elvis själv som är i fokus, utan istället hans tidigare fru Priscilla Presley, och i registolen sitter ingen mindre än Sofia Coppola
 
Deadline rapporterar dessutom att filmen, som kort och gott går under titeln "Priscilla", nu har hittat sina centrala skådespelare. I titelrollen kommer vi att se Cailee Spaeny ("Mare of Easttown", "The First Lady"), medan Elvis spelas av Jacob Elordi, känd från "Euphoria" och "The Kissing Booth"-filmerna. 
 
Cailee Spaeny och Jacob Elordi spelar huvudrollerna i "Priscilla".
 
Coppola har också skrivit manuset till dramat, som baseras på Priscillas självbiografi "Elvis and Me". Boken, som gavs ut 1985, berättar hela historien om parets relation, från deras allra första möten fram till deras skilsmässa. 
 
Elvis och Priscilla Presley var gifta mellan 1967 och 1973. 
 
"Priscilla" produceras av indiebolaget A24, som tidigare har distribuerat Coppolas filmer "The Bling Ring" och "On the Rocks". Inspelningen är planerad att sätta igång i Toronto under hösten. 
| 12 september 2022 22:30 |