Film

Skribent

Mats Karlsson

25 oktober 2010 | 15:53

"Social Network" tvåa på biotoppen

"The Social Network" lyckades inte ta hand om förstaplatsen utan fick se sig besegrad av Hannes Holms "Himlen är oskyldigt blå" som sedan premiären förra fredagen har setts av 81 000 biobesökare, medan Fincher lilla Facebook-film sågs av 28 000 personer i helgen. Vem kunde ana att Holm skulle knäppa självaste Fincher på näsan.

På femte plats hittar vi Zack Snyders animerade familjefilm "Legenden om ugglornas rike" och på 7:e plats "Paranormal Activity 2". Under tiostrecket placerade sig Sofia Coppolas "Somewhere" och svenska prisbelönta dramat "Till det som är vackert".

I USA körde lågbudgetrysaren "Paranormal Activity 2" över allt motstånd. Uppföljaren spelade in 41 miljoner dollar under premiärhhelgen och det blev nytt öppningsrekord för en skräckfilm. Filmen hade den otroligt låga budgeten av 3 miljoner dollar. Det borde ge Hollywood en rejäl tankeställare och det kan vara läge att åtminstone börja diskutera om det alltid är nödvändigt med 100-500 miljoner i budget, för en film ska kunna locka en stor publik.

Nu på fredag är det mer skräck på gång, i form av sjunde och sista (?) delen i "Saw"-serien. För den litet mer nördige biobesökaren får "Scott Pilgrim vs the World" premiär samma dag.

Kolla in hela topplistan här

| 25 oktober 2010 15:53 |