Serie

Skribent

Anders Eklöf

27 september 2021 | 08:12

Snygga ryggar på första bilden från "The Last of Us"-serien

En bild från den kommande "The Last of Us"-serien på HBO ser nästan ut att vara direkt lånad från spelen.
Väntan på den påkostade tv-serien baserad på det populära tv-spelet "The Last of Us" börjar bli något mindre olidlig, då vi äntligen har fått en första bild från HBO-projektet. 
 
Bilden släpptes i samband med "The Last of Us Day" som sker varje år den 26 september, vilket är datumet då virusutbrottet drog igång på allvar i spelets berättelse. 
 
Här kan vi se ryggnarna på Ellie och Joel (spelas av Bella Ramsey och Pedro Pascal), som helt klart ser direkt plockade från förlagan. 
 
 
"The Last of Us"-serien på HBO är skapad av Craig Mazin ("Chernobyl"), tillsammans med Neil Druckmann som regisserat de två spelen. Kantemir Balagov ("Beanpole") regisserar pilotavsnittet, medan svensk-iranska Ali Abbasi som gjort den Oscarsnominerade filmen "Gräns" ligger bakom ett avsnitt. 
 
 
"The Last of Us" utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen raserats efter att ett dödligt svampvirus gjort en stor del av mänskligheten till hungriga zombier. Här träffar vi överlevaren Joel, som får i uppdrag att smuggla flickan Ellie genom USA. Det som bara börjar som ett jobb, utvecklas långsamt till en stark relation. 
 
Spelets regissör Neil Druckmann har sagt i en intervju att tv-serien kommer följa handlingen från det första spelet, men att vissa händelser kommer "avvika kraftigt". 
 
"The Last of Us" är fortfarande under produktion, men det första avsnittet förväntas dyka upp på HBO någon gång under 2022. 
 
Hur verkar "The Last of Us" enligt dig? Vad tycker du om bilden? 
| 27 september 2021 08:12 |