Spel

Skribent

Robin Cocks

9 mars 2020 | 20:25

Någon har köpt en unik Playstation för 3,3 miljoner kronor

En auktion har hållits för den mycket sällsynta och unika prototypen av konsolen Nintendo Playstation. Nu har en snubbe köpt den för 3,3 miljoner kronor.
Under 90-talet inledde Nintendo och Sony ett samarbete och tänkte släppa konsolen Nintendo Playstation. Tanken med konsolen var att den skulle kunna spela både Super Nintendo-spel och spel på CD-ROM. Dessvärre gick aldrig samarbetet helt i lås och Sony gick sin egen väg och skapade Playstation på egen hand istället.
 
Under senaste tiden har en auktion hållits för en prototyp av Nintendo Playstation. Nu är auktionen över och konsolen såldes för hela 360 000 dollar (cirka 3,3 miljoner kronor). Köparen heter Greg McLemore och han grundade en hemsida vid namn Pets.com som senare blev uppköpt av Amazon, vilket gav honom några klirr i kassan.
 
McLemore samlar på TV-spel och menar att denna prototyp inte kommer gömmas i någon garderob eftersom det är en viktig bit av spelhistoria. Tidigare har han försökt köpa åt sig denna prototyp med ett bud på 100 000 dollar, vilket den förre ägaren inte gick med på. 
 
Skulle du kunna tänka dig att betala så mycket för något spelrelaterat? Har du hört talas om Nintendo Playstation tidigare?
| 9 mars 2020 20:25 |