Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 januari 2024 | 20:45

Nu på Viaplay: Rupert Grint som bedragare i rapp tv-version av "Snatch"

"Snatch" (tv-serien) hamnade lite under radarn men nu går det att se hela serien, alla två säsonger, på Viaplay.
Minns ni "Snatch"? Guy Ritchies gangsterkomedi med bland andra Brad Pitt och Jason Statham, som med åren blivit något av en kultklassiker. 2017 kom en tv-serie baserad på filmen och det vore väl synd att säga att den fick ett liknande genomslag.
 
I tv-versionen av "Snatch" ser vi bland annat Rupert Grint (från "Harry Potter"-filmerna) och Dougray Scott ("Ripley's Game", "Enigma"). Här får vi följa ett gäng unga bedragare som kommer över en lastbil med stulna guldtackor, och snart blir indragna i den organiserade brottslighetens värld.
 
 
"Snatch" gjorde för den inte alldeles välkända streamingtjänsten Crackle, som åtminstone vid tidpunkten ägdes av Sony. Serien ogillades av kritikerna (39% på Rotten Tomatoes) men uppskattades tillräckligt mycket av publiken (81%) för att ge en andra säsong 2018. 
 
Här på MovieZine var reaktionen klart godkänd, om än inte överväldigande, och vår skribent Patrik Jonsson skrev att: "Guy Ritchies "Snatch" bestod mycket av snabba klipp, hetsig musik samt rappa dialoger, detta är något som även tv-serien bjussar på." Så den höll sig med andra ord väl gentemot förlagan.
 
Och sen då? Efter säsong 2? Det är en mycket bra fråga. Jag har inte kunnat hitta några om uppgifter om huruvida serien är nerlagd eller om det fortfarande finns en chans på en tredje säsong. 
 
Hela "Snatch" (tv-serien) på sammanlagt 20 avsnitt går att streama på Viaplay, från och med idag. 
 
 

Läs också: 60+ premiärer på Viaplay i januari 2024

 
| 8 januari 2024 20:45 |