Spel

Skribent

MovieZine

7 december 2020 | 18:45

Spara pengar på efterlängtade "Cyberpunk 2077"

Den 10 december släpps till slut ett av årets mest efterlängtade spel, "Cyberpunk 2077". Här är allt du behöver veta.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Efter ett flertal förseningar är det alltså snart till slut dags att ge sig ut på futuristiska äventyr i spelet "Cyberpunk 2077", som släpps den 10 december till Playstation 4, Xbox One, PC och Google Stadia. 
 
Det efterlängtade spelet finns just nu att förboka till ett extra bra pris: betala endast 498 kr hos Coolshop.se.
 
Spelet är utvecklat av den polska studion CD Project Red som tidigare gett oss det väldigt uppskattade rollspelet "The Witcher III: Wild Hunt" och dess föregångare, som även blivit en påkostad tv-serie på Netflix. 
 
"Cyberpunk 2077" är baserat på "penna- och papper"-rollspelet "Cyberpunk" och utspelar sig i den dystopiska staden Night City, en plats där cybernetiska proteser, skumma gäng och snabba biljakter är vardagsmat. 
 
 
 
Spelet handlar om legosoldaten V, som du själv får bestämma hur den ska se ut och vilken bakgrund hen har. V letar efter ett implantat som är nyckeln till odödlighet, samtidigt som du har en mystisk koppling till rockmusikern Johnny Silverhand, som spelas av skådespelaren Keanu Reeves. 
 
Johnny Silverhand är sångare i bandet SAMURAI, vars musik görs av det svenska bandet Refused med låtar som "Never Fade Away", "A Like Supreme" och "Black Dog", som redan finns att lyssna på Spotify
 
 
I spelet får du välja mellan en tre olika bakgrunder som påverkar hur spelet börjar och vilka förutsättningar du har under äventyrets gång. Väljer du "Street Kid" har du levt ett hårt liv på de ruffa gatorna fyllt av gängkrig, biljakter och droger. Som "Nomad" kommer du från de karga ökenlandskapen och din bil är allt. Är du "Corpo" lever du ett mer högklassigt liv som anställd i det stora bolaget Arasaka. 
 
 
Spelet utspelar sig en öppen värld där du är fri att hitta på alla möjliga typer av upptåg som att stjäla bilar, utforska de mer "vuxna" delar av staden, skjuta hejvilt med dina futuristiska vapen och göra avgörande val. Spelet ser oerhört ambitiöst ut med sin stora värld, många valmöjligheter och träffsäkra estetik. Personligen hoppas jag inte att det är för stort, så att det blir överväldigande och tar lite för många timmar i anspråk. 
 
Spelet släpps på torsdag till Playstation 4, Xbox One och PC. De fungerar även till de nya konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X, men det dröjer till någon gång i början av nästa år innan spelet kommer få en gratis uppdatering som utnyttjar kraften i maskinerna. 
 
Beställ spelet här:
 
Vår recension av "Cyberpunk 2077" kommer du kunna läsa på sajten framöver. 
 
Ser du fram emot "Cyberpunk 2077"? 
| 7 december 2020 18:45 |