Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 juni 2022 | 16:00

Snart kommer ”Book Club 2” - första bilden på damerna i uppföljaren

En tvåa till den populära komedin om fyra äldre kvinnors bokklubb spelas in i Italien.
Stjärnorna Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen och Candice Bergen tog kål på myten om att filmer om äldre kvinnor inte säljer när ”Book Club” drog in 104 miljoner dollar på en 14 miljoners budget. Som med de flesta storsäljare var en uppföljare given och nu filmas alltså ”Book Club 2: The Next Chapter” i Italien, rapporterar Deadline.
 
Large 5e145fffd2c6fe5e893166c9d608bee3 bild 20 kopia
 
I första filmen följde vi kvartetten väninnor när deras kärleksliv förändrades av boken ”50 Shades of Grey”. I del två åker de på tjejsemestern de aldrig haft men hemligheter som avslöjas och annat strul förvandlar resan till ett tokigt äventyr. Originalets regissör Bill Holderman återvänder liksom manliga skådespelarna Andy Garcia, Don Johnson och Craig T. Nelson.
 
Oavsett vad man tycker om första filmen så är det alltid välkommet - och viktigt - med film, speciellt kommersiell sådan, där äldre kvinnor får utrymme att vara roliga. Inte minst när vi snackar om den här sevärda gruppen skådespelare (tre Oscarsvinnare och en Oscarnominerad). Och kan valfri manlig komiker göra fem tramsiga komedier om året kan de här damerna gärna få göra några de också.
| 1 juni 2022 16:00 |