SPEL

Skribent

David Grundström

24 augusti 2017 | 10:20

Snart kan Xbox- och Playstation-ägare få spela tillsammans

Microsoft har bekräftat att de diskuterar "crossplay" med Sony. Det vill säga att Xbox-ägare och Playstation-ägare skall kunna spela tillsammans.
Under Gamescom-mässan i Köln har Aaron Greenberg från Xbox bekräftat att de pratar om "crossplay" med Sony. Crossplay innebär att kunna spela med personer som lirar samma spel men på en annan konsol. Microsoft har redan detta för många spel mellan Windows 10 och Xbox One, men är alltså intresserade av att kombinera detta med Playstation 4-spelare.
 
Det finns redan ett samarbete mellan Microsoft och Sony när det gäller "Minecraft", ett varumärke som Microsoft äger. Just crossplay är också tillgängligt i Minecraft mellan Microsoft och Nintendo. Men Sony verkar vara lite motsträviga, deras främsta argument är att de vill kunna skydda sin spelarbas - någonting de förlorar kontrollen över om andra företags nätverk kopplas in.
 
Vem vet vad som händer i framtiden, men att det i alla fall diskuteras känns som ett bra steg i rätt riktning.
 
Crossplay skulle kunna innebära att du kan spela exempelvis "Star Wars Battlefront 2" mellan olika konsoler. Du har väl inte missat dess senaste trailer?
| 24 augusti 2017 10:20 |