Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

12 september 2023 | 09:30

Snart kan man börja dejta i Roblox - trots att spelet används av barn

Jo, du läste rätt. Men denna funktion kommer endast vara tillgänglig för 17-åringar och äldre.
Den enorma spelplattformen Roblox, med 65,5 miljoner spelare dagligen, kommer att få ett dejting-läge, skriver The Verge. Men det är inte för barn, enligt VD:n för Roblox Corporation, David Baszucki, som meddelar att denna funktion endast kommer att vara för 17-åringar och uppåt.
 
Baszucki tror att "tusentals vuxna kommer att träffas för första gången på dejter i Roblox, och därefter bilda verkliga relationer”. Detta har skapat en oro, just för att Roblox är ett spel som i första hand används av barn.
 
Ett flertal gånger har Roblox cirkulerat i olika nyhetsrapporteringar. Häromåret kidnappades en 13-årig flicka av en 33-årig man som hade kommit i kontakt med varandra via spelet. Trots det verkar skaparna bakom Roblox tycka det är lämpligt att deras spel används för dejting.
 
Roblox är både en plattform och olika spel som användarna själva kan skapa. Tjänsten kom redan 2006, men växte kraftigt under coronapandemin. Under senare år har Roblox även släppts till mobiler och Xbox, och igår kunde vi skriva om att spelet även kommer till PlayStation.
 
Är det lämpligt att Roblox får ett dejtingläge?
| 12 september 2023 09:30 |